WordPress.com vai WordPress.org?

WordPress.com vai WordPress.org, kumpi on oikea valinta verkkosivustollesi? Useasti näitä ajatellaan samana asiana, mutta näillä kahdella on kuitenkin eroa kuin yöllä ja päivällä eikä niitä pidä sekoittaa keskenään. Mutta mitä ihmeen eroa näillä kahdella sitten oikein on?

WordPress.com

WordPress.com sivustolla sinun on mahdollista toteuttaa verkkosivusi itse, käyttäen valmiita yksinkertaisia mallipohjia. Osa teemoista on ilmaisia ja osa maksullisia. Lisäksi WordPress.com myy maksullisia paketteja, jolloin saat käyttöösi joitain tiettyjä lisäosia.

Verkkosivujen luonti WordPress.comiin edellyttää palveluun rekisteröitymistä, mikä taas edellyttää palveluehtojen hyväksymistä. Monikohan on mahtanut lukea käyttöehdot huolella läpi? Nimittäin mikäli olet hyväksynyt palvelun käyttöehdot (edellytys sivujen luomiselle), olet luopunut samalla omistajuudestasi omiin sivuihisi tai blogiisi sekä sen kaikkeen sisältöön.

Verkkosivuille ei pysty itse lisäämään koodia eli sivujen muokkausmahdollisuudet ovat erittäin rajalliset. WordPress.com näyttää myöskin mainoksia verkkosivuillasi. Mainokset ovat mahdollista saada pois päältä, mutta se maksaa tietyn summan rahaa.

Jos tarkoituksena on tulevaisuudessa muokata ja kasvattaa kotisivuja aina tarpeen mukaan, WordPress.comilla toteutetut kotisivut eivät vain yksinkertaisesti taivu kaikkeen. Rajattu määrä tiettyjä lisäosia on saatavilla, mutta nekin lisämaksusta.

Vaikka valitsisit maksullisen teeman, verkkosivut ovat kaukana oikeasti räätälöidyistä ja uniikeista ratkaisuista. Näitä teemoja käyttäessäsi voit olla varma siitä, että netti on pullollaan harrastelijoita, joilla on samanlaiset kotisivut kuin sinulla vain hiukan eri väreillä höystettynä.

Kenelle tämä vaihtoehto sitten sopii? Jos haluat aloittaa bloggauksen täysin harrastuksena (etkä tienata sillä rahaa), saattaa tämä olla yksi potentiaalinen vaihtoehto. Mikäli sinulla on yritys, joka tarvitsee kotisivut tai haluat tienata rahaa blogillasi, tämä ei ole oikea vaihtoehto. Jokainen yrittäjä ansaitsee omalle yritykselleen kunnolliset kotisivut, jotka kuvastavat yrittäjän ammattitaitoa ja totuus on, että nämä valmiit sivupohjat, joiden footerissa on teksti ”A WordPress.com Website”, eivät todellakaan anna luotettavaa ja ammattitaitoista kuvaa yrittäjästä ja yrityksestä.

kahvitauko mobiililaite

WordPress.org

WordPress.org sivustolta ladataan suoraan WordPressin uusin ohjelmisto ja se asennetaan omalle palvelimelleen. Kun verkkosivusi sijaitsevat omassa webhotellissasi, omistat itse omat verkkosivusi sekä niiden sisällöt. Saat asentaa verkkosivuillesi juuri haluamasi lisäosat ja kolmannen osapuolen ohjelmistot.

Verkkosivuista voidaan rakentaa osaavissa käsissä juuri sellaiset kuin ikinä haluat eikä tarvitse tyytyä valmiisiin ja suppeisiin sivustopohjiin. Osaavissa käsissä kotisivuista tulee juuri halutunlaiset ja muokkaamismahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Käy kurkkaamassa miten meillä toteutetaan täysin uniikkeja ja yksilöityjä kotisivuja.

Kun verkkosivusi ovat omissa käsissäsi, olet myös vastuussa verkkosivujesi asianmukaisesta päivityksistä sekä varmuuskopioinnista. Tilatessasi verkkosivut ammattilaiselta, kannattaa pakettiin ottaa mukaan jatkuva verkkosivujen ylläpito. Tällöin verkkosivujen tekijä huolehtii verkkosivujesi ajantasaisesta päivittämisestä ja varmuuskopioinnista.  Tämä on pieni hinta siitä, että päivitysten laiminlyönti saattaa heikentää verkkosivujesi turvallisuutta olennaisesti. Jotkut WordPress-verkkosivuille suunnatut pilvipalvelut pitävät sisällään WordPress-sivujesi automaattisen päivityksen ja varmuuskopioinnin. Aiheeseen liittyen kannattaa lukaista myös artikkelimme oikeanlaisen webhotellin valinnasta.

läppäri kannettava

Yhteenveto

Rehellisesti sanottuna: ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja pahimmassa tapauksessa, jos yrityksesi kotisivut ovat osoitteella yrityksennimi.wordpress.com, se ei ole ammattimaista, ei sitten millään tasolla. Kunnollisten ja ammattimaisten kotisivujen hankinta on sijoitus, joka maksaa itsensä varmasti takaisin. Pitkässä juoksussa tällaiset diy-kotisivut tulevat maksamaan jopa enemmän kuin kerralla kunnolla tehdyt ja ammattimaiset kotisivut, joita ei tarvitse olla koko ajan korjailemassa.

Meillä Aaltowarella tehdään kotisivuja oman alansa huikeille ammattilaisille! Laita meille viestiä, niin laitetaan sinunkin yrityksesi kotisivut kerralla kuntoon ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja!