Miksi WordPress-verkkosivut?

Mikä on WordPress?

Kun verkkosivuprojektia laitetaan alulle, ensimmäinen kysymys on: Minkä sisällönhallintajärjestelmän (CMS = Content Management System) valitsemme verkkosivujen alustaksi? Oikeanlaisen sisällönhallintajärjestelmän valinta säästää aikaa, rahaa ja on sijoitus omaan yritykseesi. Yrityksen verkkosivuja ei kannata rakentaa minkä tahansa CMS:n päälle.

Alunperin WordPress on kehitetty täysin blogialustaksi, mutta nykyisin se soveltuu erittäin hyvin millaisten verkkosivujen alustaksi tahansa. Tällä hetkellä se on ylivoimaisesti maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä. Yli 38% verkkosivuista käyttää alustanaan WordPressiä ja sisällönhallintajärjestelmistä sen osuus on yli 63% (w3techs.com / syyskuu 2020).

WordPressin suosio perustuu sen ilmaisuuteen sekä avoimeen lähdekoodiin. Avoin lähdekoodi tarkoittaa, että kuka tahansa pystyy muokkaamaan sitä ja lähdekoodi on kaikkien nähtävissä. Erilaisia WordPress-teemoja ja lisäosia on ladattavissa ihan jokaisen tarpeisiin. WordPress-yhteisön taustalla on jättimäinen osaajajoukko, joka kehittää ja pävittää itse julkaisujärjestelmää sekä teemoja ja lisäosia jatkuvalla syötöllä. Suuri ja yhtenäinen yhteisö kehittää ratkaisut paljon paremmin ja nopeammin kuin yksinäinen kehittäjä.

WordPress on helppokäyttöinen

Yksi keskeisimpiä valintaperusteita CMS:n valintaan on alustan helppokäyttöisyys. Vaikka et olisi ikinä ennen käyttänytkään WordPressiä, pienen opastuksen jälkeen osaat varmasti päivittää verkkosivujasi itse. Verkkosivujen päivittämiseen ei vaadita koodaus- eikä muitakaan erityistaitoja. WordPress-verkkosivut eivät ole myöskään sidottu yhteen tiettyyn osaajaan, vaan tulevaisuudessa verkkosivujasi pystyy päivittämään ja laajentamaan kuka tahansa WordPress-ammattilainen.

kannettava ja kalenteri

Yrityksesi mukana kasvava CMS

Verkkosivujen alustan valinnassa kannattaa muistaa myös verkkosivujen laajennettavuus tarpeen vaatiessa. WordPress-alustan valinta varmistaa sen, että voit kasvattaa verkkosivujasi yrityksen toiminnan muuttuessa. Mitä kaikkea WordPressillä sitten voi tehdä? Ihan mitä vaan. Verkkokaupoista ulkoisiin integraatioihin ja vaikka asiakasjärjestelmiin asti. Ammattitaitoinen WordPress-osaaja rakentaa verkkosivuistasi juuri sellaiset kuin yrityksesi toiminta edellyttää. Suljetuissa sisällönhallintajärjestelmissä on usein se ongelma ettei verkkosivuille pystytä lisäämään enää mitään blogia kummallisempaa. Miettiessäsi esimerkiksi verkkokauppaa tällaisille verkkosivuille, joudutaan rakentamaan kokonaan uusi verkkosivusto esimerkiksi verkkokauppaa varten. 

Turvallisuus

Koska WordPress-yhteisössä työskentelee tuhansia alansa ammattilaisia, WordPress päivittyy ja kehittyy ihan koko ajan. Tämä taas tekee WordPressistä erittäin turvallisen valinnan verkkosivujen alustaksi. Erilaisia lisäosia ja teemoja käytettäessä on kuitenkin hyvä muistaa, että käyttää vain suosittuja, luotettavia ja hiljattain päivitettyjä WordPress-teemoja ja lisäosia. Jos et itse ole asiasta täysin varma, kannattaa ehdottomasti kysyä ammattilaiselta neuvoa mikä on turvallisin valinta.

Responsiivisuus

Vanhoja verkkosivuja päivitettäessä tai kokonaan uusia verkkosivuja suunnitellessa on painopiste oltava ”mobile first”-ajattelutavassa. Suunnittelun lähtökohtana tulee olla verkkosivujen soveltuvuus mobiilikäyttöön. Responsiivisuus tarkoittaa siis sitä, että yrityksesi verkkosivut toimivat laitteen koosta riippumatta ja turhat sormien kanssa zoomailut ovat kännykällä surffattaessa historiaa. Verkkosivujen mobiilikäyttö jatkaa edelleen kasvamistaan, joten nyt on viimeisin hetki herätä siihen, että CMS varmasti taipuu mobiilikäytölle. WordPress verkkosivujen alustana tukee responsiivisia verkkosivuja ja suurin osa myös ilmaisista WordPress-teemoista ovat täysin responsiivisia.

yrittäjän työkalut

Yhteenveto

Mikäli etsit yrityksesi verkkosivujen alustaksi helppokäyttöistä, turvallista ja laajennettavissa olevaa sisällönhallintajärjestelmää on WordPress oikea valinta. Se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet luoda verkkosivuilta mitä ikinä haluatkaan – nyt ja tulevaisuudessa. Mikäli etsit ammattitaitoista ja luotettavaa WordPress-verkkosivujen toteuttajaa, lue lisää meidän WP-verkkosivuprojekteistamme tai täytä tarjouspyyntö-lomakkeemme.